ANKARA (AA) - Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlü kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programa, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aytekin Cenikli ve cezaevindeki tutuklu ve hükümlü bazı kadınlar katıldı.

Genel Müdür Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için ördükleri atkıları askerlere gönderen kadın personele, hükümlü ve tutuklu kadınlara teşekkür etti.

Dünya Kadınlar Günü'nün ortaya çıkış hikayesini de anlatan Yılmaz, "Bizim için Kadınlar Günü, bir günden ibaret değildir. Bizde kadın haklarına Batı'dan çok daha önce önem ve değer verilmeye başlanmıştır. Eğer öyle olmasaydı, 'Cennet annelerin ayakları altındadır', 'Sizin en hayırlınız kadınına karşı en iyi davrananızdır' diyen Hazreti Peygamber'in ümmeti olamazdık. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkeler arasında yer almazdık." diye konuştu.

Şaban Yılmaz, Türkiye'de kadına karşı şiddetin devam etmesinin, insanların özünden uzaklaşmasından kaynaklandığını ifade ederek, Türk erkeğine kadına karşı şiddet kullanmanın yakışmadığını söyledi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü olarak kadın ve çocuklar için yürüttükleri faaliyetleri anlatan Yılmaz, kadınlara ve çocuklara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirtti.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim ise ülkesinde kadınların en yüksek değere sahip olduklarını, kadınların hayatta daha az çile çekmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Cezaevinde kalan kadınlara bahtlarının açık olması temennisinde bulunan Khazar İbrahim, Zeytin Dalı Harekatı şehitlerine de Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından tutuklu ve hükümlü kadınlardan oluşan grup, tiyatro ve halk oyunu gösterisi sundu.

Mahkum kadınların yanlarında kalan çocuklarının sergilediği dans gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cezaevinde kalan kadınların oynadığı "Aşık ile Maşuk" gösterisini izleyen katılımcılar, Azerbaycanlı sanatçı Azerin'in konseriyle de eğlenceli dakikalar yaşadı.

Etkinlik sonunda Yılmaz ve İbrahim, mahkum kadınlara karanfil verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü