Uzun yıllar Mareşal Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu hizmet binası olarak kullanılan alana hizmet binası yapmak için çalışmalar yürüten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün hizmet binası yapım işi yapılan ihalenin ardından yüklenici firmaya 18 Temmuz 2017 tarihinde arazi tahsisi yapılarak çalışmalara başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait bir hizmet binası bulunmaması nedeniyle proje çalışması hazırlayan il müdürlüğünün 5 kattan oluşan modern bir hizmet binası yapma projesi olumlu sonuçlanmıştı. Yürütülen proje çalışmaları ve ödenek konusunun çözüme kavuşmasının ardından ihalesi yapılan hizmet binasının yapım çalışmalarına başlandı.

“YENİ HİZMET BİNASIYLA HİZMET AKIŞI HIZLI HALE GELECEK”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün kendi hizmet binasının oluşturulması için Mareşal Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu’nun bulunduğu arazide başlatılan çalışmaların sonuca ulaştığını belirten İl Müdürü Alper Sezer; “Hizmet binası için zemin etüt çalışmaları ve proje çalışmalarını tamamlamıştık. Ödeneği de bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile valimizin katkıları sonucunda hazırlandı ihalesine çıkmaya hazırlanıyoruz. 5 kattan oluşacak ve erişilebilirliği mümkün olacak modern hizmet binamızda vatandaşlarımıza rahat ve ferah bir ortam sağlamak ve hizmet akışının hızlı hale geleceği bir yapıyı oluşturmayı arzu ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

“HAZİRAN 2019’DA HİZMET VERMEYE BAŞLAMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Hakan Akın İnşaat tarafından 5 milyon 886 bin TL muammen bedelle yapımına başlanan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni hizmet binası yapım işi için arazi tahsisi de yüklenici firmaya 18 Temmuz 2017 tarihinde yapılmıştı. 5 milyon 866 bin TL bedelle yapılacak olan hizmet binasının 28 Nisan 2019 tarihinde yapım işinin tamamlanacağı belirtildi. Yapım aşamasının tüm kontrollerini Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’nün yapacağı yapım çalışmasının tamamlanmasının ardından iç tefrişatın tamamlanması ve taşınma işlemleriyle birlikte yeni hizmet binasının Haziran 2019 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlaması öngörülüyor.