Bölgesel Amatör Lig’de sezonun sona ermesinin ardından statü gereği oynanan baraj maçları devam ediyor. Ligde şuana kadar 56 baraj maçı oynandı. Maçlar sonunda birçok takım yerini korudu, birçoğu da yeniden ve ya ilk kez yükseldi. 2010 yılında yarı profesyonel olarak uygulamaya konulan Bölgesel Amatör Lig’de 2016­17 sezonunun ardından statü gereği oynanan baraj maçları heyecanı sürüyor. Bu sezon ligde mücadele eden 156 takımdan şuana kadar 56’sı baraj maçı oynadı. 8 Nisan’da başlayan baraj maçlarında en son 3 Mayıs Çarşamba günü Serhat Ardahanspor ile Hoçvanspor karşı karşıya geldi. Baraj maçları serisi, 7 Mayıs Pazar günü Sarıkamış Belediyespor­Kars 36 Spor maçıyla sona erdi. 

56 Baraj maçı oynandı

Baraj maçları neticesinde 56 takım, 2017­18 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandı. Bu takımlar arasında daha önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almış ve bir şekilde küme düşmüş eski takımlar ile ilk kez Bölgesel Amatör Lig heyecanı yaşayacak takımlar var. Bunların dışında bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden birçok takım, baraj maçında galip gelerek ligdeki yerini korudu.

Hisar yeniden BAL’DA

BARAJ maçlarının Afyonkarahisar ayağında Hisarspor ile Salar Belediyespor karşılaştı. Yenişehir  Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, Süper Amatör Lig şampiyonu Salar Belediyespor karşılaşmayı 2-1 kaybetti . Bu galibiyetle adını Bölgesel Amatör Lig’e yazdıran Hisarspor, 2017­18 sezonunda Sandıklıspor ile birlikte Afyonkarahisar’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek. Yeşil Beyazlı takım, ikinci kez Bölgesel Amatör Lig deneyimi yaşayacak.

Baraj maçları

Çubukspor, Ankara Ormanspor, Bartınspor, Anamur Belediyespor, Karaman Belediyesepor,Iğdır Arasspor, 13 Şubat Erzincan Gençlikspor, Alaşehir Belediyespor, Ödemişspor, Karasuspor,Torbalıspor, İskenderun 1967, 1926 Bulancakspor, Dumlupınar Üniversitesispor, Bigaspor,Fidanspor, Bozüyük Vitraspor, Sinopspor, Yeni Amasyaspor, MKE Kırıkkalespor, 68 AksarayBelediyespor, Adıyaman 1954 Spor, Talasgücüspor, Hisar Belediyespor, Serik Belediyespor,Uzunköprüspor, İnönü Üniversitesispor, Şarkışla Belediyespor, Şehit Kamil Belediyespor,Yatağanspor, Balya Belediyespor, Ladik Belediyespor, Devrek Belediyespor, Muş Spor FC,Akşehirspor, 62 Pertekspor, Ağrı 1970 Spor, Artvin Hopaspor, Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetlerispor, Turhalspor, Yeniçağaspor, Isparta Davrazspor, Kuşadasıspor, Kelkit Belediye

Hürriyetspor, Tatvan Gençlerbirliğispor, Yeşil Kırşehirspor, Nevşehir Spor Gençlik, Ceyhanspor,Yozgatspor 1959 FK, Kilisspor, Diyarbakır Yolspor, Yüksekova Belediyespor, Siirt

Botangücüspor, 1960 Silopispor, 1955 Batman Belediyespor, Serhat Ardahanspor