Bu yıl yoğun ve verimli bir çalışma gerçekleştiren Prof. Dr. Eroğlu, yılbaşından bu yana 53 farklı il ziyareti gerçekleştirdi. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu 8 aylık zaman zarfında on binlerce kilometre yol kat etti. 

5 günde 1 milyar 648 milyon TL’lik 73 tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün başlayan ve beş gün sürecek olan programları kapsamında 1 milyar 648 milyon yatırım bedelli toplam 73 adet tesisin temelini atacak.

Söz konusu merasimlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan baraj, içme suyu, gölet, sulama, taşkın koruma tesisleri başta olmak üzere ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri ile çevre düzenlemesi, alt-üst yapı işlerinin temeli atılacak.

10 farklı ilde temeli atılacak tesislerin toplam yatırım bedeli 1 milyar 648 milyon TL. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bingöl, Tunceli, Elazığ başta olmak üzere Hakkâri, Van, Yozgat, Kırıkkale, Adıyaman, Diyarbakır ve Kayseri’yi ziyaret ederek, toplu temel atma merasimlerine katılacak.

Yılbaşından bu yana 12 milyar 840 milyon TL’lik yatırım

Yılbaşından bu yana 53 farklı ilde toplu temel atma merasimine iştirak eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün başlayan ve 20 Ağustos Pazar günü sona erecek olan 10 il ziyareti ile birlikte toplam 12 milyar 840 milyon TL’lik yatırım bedeline sahip 1.079 adet tesisin temelini atmış olacak. Ziyaret ettiği illerde 402 adet tesisi de hizmete alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu bundan sonra da Evliya Çelebi misali şehir şehir gezmeye devam ederek ülkemize yeni tesisler kazandırmayı sürdürecek.