Afyon Lisesi Konferans Salonu girişinde oluşturulan Tarih Müzesi düzenlenen törenle açıldı. AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve öğretmenlerin katılımı ile açılan Tarih Müzesinde 100 yıllık tarihi olan eserler de sergileniyor.

“100 YILLIK TARİHE SAHİP ESERLER SERGİLENİYOR”

Düzenlenen törenin ardından eserlerin gezildiği müze hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; “Milli eğitim bakanlığımız 81 ilde ‘İl Eğitim Müzeleri’ adı altında bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışmanın da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılışlarının gerçekleştirilmesi ve eserlerin sergilenmesini planlamıştı. Tarihi değeri olan Afyon Lisesi’nde de tarihi eserlerin yer aldığı bir müzeyi bugün hizmete açmış bulunuyoruz. 1900’lü yıllar ve öncesine ait dönemlerde eğitim ve öğretimde kullanılan materyaller, diplomalar, tasdiknameler, kitaplar, defterler ve birçok eser bu müzemizde sergilenmeye başladı. Geçmiş yıllarda kullanılan bu materyaller eğitimde geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte nereden nereye geldiğimizi de gösteren önemli bir müze oldu” dedi. 

a2-220.jpg

“4 AYLIK BİR ÇALIŞMANIN SONUCUNDA GÜZEL BİR MÜZE OLUŞTURULDU”

Bu müzenin açılmasıyla birlikte 2 sonucu çıkarmak gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; “Öncelikle ilim tarihine doğru gitmek ve bu materyallerden ders çıkarmak ve o şartlarda nasıl eğitim yapıldığını, öğretmenlerimizin fedakarlıklarını, özverisini ve öğrencilere sunumlarını anlayarak bir ders çıkarmak gerektiğidir. Diğer sonuç ise eğitimde Türkiye’nin geldiği noktanın ne kadar ileri seviyelerde olduğu ve eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini gözlemlemek de çok çok önemli. 3-4 aylık bir çalışma ile hayat bulan müzemizde bulunan eserler oluşturulan komitede görevli arkadaşlarımız tarafından ilimizdeki okullarımızdan toplanan materyallerden oluşturuldu. Halen sergilenmeyen çok fazla materyalimiz var. Önümüzdeki zaman diliminde müzemizin alanını genişleterek diğer materyalleri de müzemizde sergileyeceğiz” diye konuştu.