BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde 33 yıl önce öğretmenliğe başladığı okula İstanbul'dan "Kardeş Okul" projesi kapsamında gelen coğrafya öğretmeni Halil Önge, 1988 yılında verdiği dönem ödevlerini de bir araya geldiği eski öğrencilere dağıttı.

Önge, İstanbul Üsküdar Kısıklı Şehit Dalkılıç Ortaokulu ile Ahlat Şehit Erdal Gökbulak Ortaokulu arasındaki "Kardeş Okul" projesi kapsamında yıllar sonra ilk görev yeri olan Ahlat Selçuklu Lisesini ziyaret etme imkanı buldu.

İlçede 1985-1992 yılları arasında görev yapan Halil Önge, o dönemdeki öğrencileriyle bir araya geldi. Eski öğrencileriyle hasret gideren Önge, 30 yıl önce verdiği dönem ödevlerini de dağıtarak anılarını tazeledi.

Halil Önge, yaptığı açıklamada, öğretmenliğe Ahlat Selçuklu Lisesinde başladığını ve en güzel yıllarının burada geçtiğini söyledi.

"İlk göz ağrım ve ilk öğretmenlik yıllarım. Hayatımın ve öğrencilerin ruhlarına dokunabildiğim en güzel yıllardı." diyen Önge, şöyle konuştu:

"Şimdi de iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum ama hem öğrenci kalitesi hem de öğretmenlerin fedakarlığı bakımından o yıllara bir daha bulabileceğimi düşünmüyorum. Bende o günlerin farklı bir yeri ve izi var. Bu kadar öğrencimi 30 sene sonra tekrar aynı sınıfta görmek bunun bir göstergesi. Öğrencilerim de vefa örneği gösterdi. Buluşmak için öğrencilerimi aradığımda 'birkaç kişi ancak gelir' dediler. Ben 'kendi vefalarıdır' dedim. Ama Ahlatlılar vefalıdır. Hepsi beni çok duygulandırdı. Öğrencilerime teşekkür ediyorum. Kendilerine 30 yıl önce yaptırdığım dönem ödevlerini imzalayıp veriyorum."

Halil Önge'nin öğrencilerinden İbrahim Gürbüz ise 30 yıl sonra öğretmeni ve arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "30 yıl önce öğrencilere verdiği dönem ödevlerini sakladığını ve bunları öğrencilerine vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine hemen organize olduk. Tüm arkadaşlarıma ve özellikle bize bu günü yaşatan öğretmenimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Necati Hacıyusufoğlu da öğretmenlerinin kendilerine öğrencilik yıllarını hatırlattığını anlatarak, "Hocam bizi öğrencilik yıllarımıza götürdü. Ayrıca ödevlerimizi saklamış ve 30 yıl sonra bunları bize iade etti. Çok mutlu oldum." dedi.

Refa Gökbulak ise öğretmenlerine anlamlı hediyeleri için teşekkür etti.

30 Yıldır Sakladığı Ödevleri Eski Öğrencilerine Dağıttı

30 Yıldır Sakladığı Ödevleri Eski Öğrencilerine Dağıttı

30 Yıldır Sakladığı Ödevleri Eski Öğrencilerine Dağıttı