Geçtiğimiz aylarda gazeteniz Anahaber’in yazdığı 3.lig kalkıyor haberi gerçekleşiyor. Uzun süredir gündemde olan 3. Lig’in kaldırılması konusunda yeni TFF yönetimi düğmeye bastı. Çalışmaların son aşamaya geldiği, gelecek sezondan itibaren 3. Lig’in lağvedilerek yerine Bölgesel Profesyonel Lig’in kurulacağı öğrenildi. Karar yakın zamanda resmen açıklanacak.

İLK İKİYE GİRENLER DE ALINACAK

Türkiye Futbol Federasyonuna yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre TFF, bu sezon 3. Lig’de kalan, 2. Lig’den 3. Lig’e düşen ve BAL’dan 3. Lig’e çıkan takımları gelecek sezon Bölgesel Profesyonel Lig’de (BPL) toplayacak. Ek olarak, bu sezon Bölgesel Amatör Lig gruplarında ilk ikiye giren ancak baraj maçlarında başarılı olamayan takımlar da Bölgesel Profesyonel Ligine alınacak.

BPL 71 TAKIMDAN OLUŞUCAK

Kurulması düşünülen Bölgesel Profesyonel Lig 71 takımla oynanacak ve son birkaç sezonun aksine takımlar bölgesel olarak gruplara dağılacak. Bölgesel Profesyonel Ligin hemen altında Bölgesel Amatör Lig yine mevcut statüsüyle devam edecek. BAL’da başarılı olanlar ise BPL’ye yükselecek. İlimizdeki tüm takımların bu yeni projeye uygun olarak kadro oluşturması da bekleniyor.