ASDER Afyonkarahisar İl Temsilcisi Arif Ören, 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ve bu sonucunda alınan kararlarla adalet, insan hakları ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını belirtti.Akabindeki süreçte ülkede baskı, ayrımcılık ve fişlemelerin başladığına dikkat çeken Ören, şöyle konuştu: “28 Şubat 1997 tarihinden sonra alınan kararlar sonucunda seçilmiş hükümetin Başbakanı istifa ettirilmiş, kesintisiz 8 yıl eğitim oyunuyla Kuran Kursları ve İmam Hatiplerin orta kısmı kapatılmıştır.

Katsayı uygulamasıyla üniversite sınavlarında da haksızlıklar sürdürülmüştür. İş adamlarının boynuna yeşil sermaye yaftası asılmış, batı çalışma grubu tarafından kamu kuruluşları, askeri kurumlar, okullar, vakıf ve dernekler kıskaca alınarak dindar insanlar tasfiye edilmiş ve binlerce insan hukuksuzca fişlenmiştir. Dahası hâkimlere brifingler verilerek bağımsız yargı baskı altına alınmıştır. Maalesef 28 Şubat’ın toplumda ve ekonomide tahribatı çok büyük olmuştur. Darbe sonrasında gelişen 2001 krizi ülkemizi ekonomik açıdan zor durumda bırakmıştır.”

“Başörtüsüne uzanan elleri unutmadık”

Türkiye’de 28 Şubat darbesini 40 yaşın üzerindekilerin hatırladığını fakat gençlerin bilmediğini aktaran  Ören, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Toplumun yarısına yakını bu hain darbeden habersiz. Ancak 28 Şubat süreci, ülkemizin kayıp yıllarıdır. 28 Şubat’ın 20’inci yılında takipteyiz. Milletin iradesine, adalete, özgürlüklere ve başörtüsüne uzanan elleri unutmadık. 28 Şubat sürecinde olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminde terörist şer odakları ülkemizi, irademizi, demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef almıştır. 15 Temmuz’da karşılaştığımız darbe girişimi, içerdeki hain işbirlikçiler ile emperyalistlerin doğrudan doğruya bu millete yaptığı düşmanlığın bir tezahürüdür. Nereden ve kimden gelirse gelsin! Arkasında kimler olursa olsun! Tüm oluşum ve ihanet odakları karşısında, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.