Kent merkezinde Anıtpark girişinde yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan Yıldız, mesleği küçük yaşlardan itibaren yapmaya başladığını söyledi. Ayakkabı boyacılığına başladığı günden bu yana işini hep aynı yerde sürdürdüğünü anlatan Yıldız, “25 yıldır bu işi sürdürüyorum. Afyonkarahisar’ı ve Anıtpark’ı seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Gücüm yetiğince bu işi sürdürmeye devam edeceğim” dedi. 

“İşimizden memnunuz”

Hazır boyaların çıkmasıyla beraber işlerinin yüzde 90 düştüğünü vurgulayan Yıldız, “Her gün saat 08.00’de çalışmaya başlıyorum, saat 19.00 gibi de işi bırakıyorum. Bu işten kazandığımla 4 çocuk büyüttüm. Bazen 10 kişinin ayakkabısını boyuyorum. Bazen de 3-5 kişinin ayakkabısını boyuyorum” diye konuştu. Eskiden insanların yıpranmış ayakkabılarını hemen atmak yerine tamir ve boyamayı tercih ettiği için geçmişte daha iyi para kazandığını dile getiren Yıldız şöyle konuştu, “Şimdi ne tamirat yaptıran var nede boya yaptıran var. Artık spor ayakkabılar daha çok tercih ediliyor o yüzden boyaya rağbet yok. Biz yine de bekliyoruz günlük 3-5 kazanıyoruz. Allah bereket versin.”  

“Yaz, kış bekliyoruz”

Kış aylarında günü üşüyerek tamamladığını, yazın ise tüm gün güneşin altında kalmak zorunda olduğunu ifade eden Yıldız şöyle konuştu, “Yaz, kış burayı bekliyoruz. Çok soğuk olduğu zaman işe çıkamıyoruz. Kışın elektrik olmadığından ısıtıcı koyamıyorum, yazın da güneşten şemsiyeyle korunuyoruz. Güneşin doğuşu da batışı da benim üzerimde ama çok mutluyum, hırsızlık yapmıyorum helalinden paramı kazanıyorum.”