Serginin açılışına Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Hakan Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, serginin çok güzel olduğuna dikkat çekerek, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında öğrencilerin harikalar yarattığını belirtti.

‘Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaların görülmesini önemsiyoruz’ diyen Yalçın, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu etkinlikler, hem öğrencilerimizi motive ediyor. Hem de halkımıza günün anlam ve önemini ifade etmek açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün 97. Yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Daha nice bayramlara diyorum. Sergide farklı eserler var. Kuru boya, sulu boya resim çalışmaları var. Edebiyatla ilgili çalışmalar var. Bu öğrencilerimizin hepsi üstün yetenekli zaten. Resim, Müzik, Matematik ve Edebiyat alanında harikalar yaratıyorlar. Sergide de çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Soyut, somut, Türk Kültürünü yansıtan çalışmalar. Çocuklarımızın ellerine ve emeklerine sağlık diyorum.”

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Hakan Gümüş de okullarının yeni kurulduğunu ve tanıtmak amacılıyla serginin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında açıldığını kaydetti.