23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreninde bir konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 23 Nisan tarihinin ülke için önemine değinerek: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının çocuklara armağan edilmesinin de büyük anlamı vardır. Çünkü çocuk gelecektir, çocuk gelişimdir, yükseliştir ve güvendir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan kutlamaları Kocatepe Parkında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Buradaki etkinliğin ardından Atatürk Kapalı spor salonuna geçildi. Burada gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Aziz Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tugg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çocuk yükseliş ve güvendir”

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Yalçın, 97’inci yılı kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemine değinerek şunları kaydetti: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 97’inci yılını kutladığımız bugün ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Onun için mutlu ve gururluyuz. Bugünün dünyanın tek çocuk bayramı olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu bayramın çocuklara armağan edilmesinin de büyük anlamı vardır. Çünkü çocuk gelecektir. Çocuk gelişimdir, yükseliştir ve güvendir. Vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı için başta canı kanı olmak üzere her şeyini feda etmiş bir milletin egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle ülke yönetimine el koyması ve bu bayramın çocuklara armağan edilmesidir. 23 Nisan 1920 yılında Gazi Mustafa Kemal paşanın önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılması ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete tefi edilmesiyle karar millete geçmiş ve millet doğrudan ülke yönetimine el koymuştur. Çünkü milletimiz tarih sahnesine çıktığı günden beri destan üstüne destan yazmış ve hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Böylece 23 Nisan 1920 yılında egemenliğin kendine tefi edilmesiyle taçlandırılmıştır.” 

“Geleceğimizin güvencesi sizlersiniz”

‘Sevgili çocuklar sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız’ diyen Müdür Yalçın şöyle devam etti: “Milletimizin ufku sizlerle açılacak ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında yükselecektir. Geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Onun içindir ki başkomutan Atatürk böyle günü tüm çocuklar için bayram olarak ilan edip sizlere armağan etmiştir. Bundan dolayı sizlerden beklentimiz bu armağanın değerini bilip çok çalışmanız ve ülkemizi muhasır medeniyetler üzerine çıkartmanızdır. Biz yetişkinlerde en büyük önerim sizlere bu yolda rehberlik edip yön vermemizdir. Bizim gurumuz ve onurumuz da bu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık egemenliğimizin kazandırılmasında canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken siz sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını yürekten kutluyor saygılar sunuyorum.”    

Miniklerin gösterileri büyük beğeni topladı

Müdür Yalçın’ın konuşmasının ardından kutlama minik öğrencilerin hazırmış oldukları etkinlikle devam etti. İlk olarak Hacı Hayriye Özsoy İlkokulu çocuk krosunun şarkıları dinletiye sunuldu. Daha sonra ise Kocatepe İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Sıla Koyuncu ‘Hürriyet Bayramımız’ Yiğit Alkan ise ‘Atatürk ve 23 Nisan’ şiirini okudu. Program Afyonkarahisar’ın yöresel halk oyunlarının gösterimiyle devam etti. Minik öğrencilerce hazırlanan tüm oyun ve gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Yöresel oyunların ardından ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmalarında derece giren öğrenciler ödüllendirildi.