Kentte bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında konuşan Akarçay Özel Rehabilitasyon Merkezi Eğitim Koordinatörü Gökçe Dönmez, 21 Mart Dünya Down Sendromlular sergisi için çalışmaların yaklaşık iki ay sürdüğünü belirtti. 

Sergideki ana temanın down sendromlu bireylere fırsat verildiğinde meslek sahibi olabileceğini göstermek olduğunu aktaran Dönmez, şöyle konuştu: 

"21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'da bu sergiyi açtık. Down Sendromlu bireylerle ilgili fakındalık yaratma ve toplumu bilinçlendirmek istedik. Sergimizde down sendromlu bireyleri farklı mesleklere büründürdük. Bunun nedeni imkan ve şans verildiğinde, onlara güvenildiğinde down sendromlu bireylerde aslında meslek sahibi olabiliyorlar. Dünyada da bunun örnekleri var. Hatta garsonluk yapan, okul öncesi öğretmenliği yapan var. Biz de buna dikkat çekmek istedik."

Gökçe, Afyonkarahisar halkının sergiye çok büyük ilgi gösterdiğini belirterek, serginin hafta sonuna kadar açık kalacağını kaydetti.

 "Sosyal Sorumluluk Projesi"

Down sendromlu bireylerin fotoğraf çalışmalarını yapan Çağrı Selek de serginin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

Akarçay Eğitim Kurumundaki öğrencilerin ailelerinden gereken izni alarak fotoğraf çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Selek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onları farklı meslek dallarına büründürdük. Bundaki amacımız da onlara şans ve imkan verildiğinde onların da topluma kazandırılabileceğini yaymak ve benimsetmek istedik. Bu doğrultuda sergimizi açtık ve sergiye ilgi beklediğimizden çok daha fazla. Bu da bizleri mutlu ve onure etti."