Törende konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal; “Tıkanıklıkları giderdiğimizdeki hedefimiz 2023’te güçlü Türkiye, 2053’te süper güç Türkiye” dedi.

Yaklaşık 25 yıldır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 2. Vakıf İşhanı’nda hizmet veren Milliyetçi Hareket Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı deprem riski taşıyan binanın yıkım kararının ardından boşaltılmaya başlamıştı. Alınan yıkım kararının ardından yeni bir hizmet binası arayışına giren Milliyetçi Hareket Partisi yeni yuvasını Basın Caddesi’nde buldu. Yaklaşık 15 gündür bakım onarım ve tadilat çalışmaları yapılan yeni parti binası hafta sonunda törenle açıldı.

TEŞKİLATTA 3 KOLTUK BİRDEN DEĞİŞTİ

MHP İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının kullanımında olacak hizmet binasının açılışına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Başkanı Mehmet Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Yücel Seloğlu, MHP teşkilatlarında görev almış olan eski il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Anayasa değişikliği paketine hayır diyeceğini açıklayarak genel merkeze karşı durduğu gerekçesi ile görevden alınan eski İl Başkanı Raşit Demirel’in yerine atanan yeni İl Başkanı Mehmet Karagöz, parti içinde yaşanan görev değişikliklerinin ardından kendisinden boşalan Merkez İlçe Başkanlığı görevine Yücel Seloğlu’nun, Ülkü Ocakları Başkanlığı görevine ise Abdurrahman Bayram’ın atandığını söyledi.

“YENİ İSİMLER VE YENİ MEKANLA HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Açılış töreninde konuşan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Genel Merkezimiz tarafından teşkilatlarda yapılan değişikliğin ardından bugün sizlerin karşısına İl Başkanı olarak çıkmış bulunuyorum. Teşkilatlarımızda birçok yeni isim göreve geldi ve yeni başkanlar, yeni yöneticiler ve yeni hizmet binası ile ülkücü camiaya hizmet etmek için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Milliyetçi Hareket Partisini birlik ve beraberlik içerisinde çok daha iyi yerlere getirmek için aldığımız bu görevi sizlerin de desteğiyle başaracağımıza inanıyoruz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayıp teşriflerinizden dolayı da siz dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZMASIN”

Açılış törenine katılan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ise; “Neredeyse 25 yıl sonra adresimizin değiştiği yeni il teşkilatı binamızda besmeleyle kurdelemizi keserek kaldığımız yerden yeni teşkilatımız ile Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda, Türk milletinin bütünlüğü yolunda MHP’nin 48 yıllık tarihinde olduğu gibi çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Yaşayan en eski il başkanımız İsmail Bırtıl’dan, bu görevi deruhte etmekte olan Mehmet Karagöz başkanımıza kadar bu görevi layıkıyla yerine getirmiş olan çok sayıda il ve ilçe başkanımız bugün buradalar. Allah bu çerçevedeki birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere asla fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE YOL GÖSTEREN VE İNİSİYATİF ALAN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Açılış törenine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal’ da partililere hiteben bir konuşma yaptı. Günal; “Yeni parti binamızın teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Malumunuz üzere yoğun bir anayasa değişikliği paketinin referandum süreciyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Hemşeriniz olan Mehmet Parsak Bey’de bu çalışmanın hazırlanmasında ciddi çalışmalar yürüttü. Milliyetçi Hareket Partisi sorunlar üreten bir anlayışla değil, sorunları çözen yol gösteren, uzlaşmacı, barışçı bir anlayışla çalışmalarını sürdürüyor. 15 Temmuz darbe girişimi ve Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı operasyonları sırasında yaşanan zorluklarla ülkemizin içinde bulunduğu sorun daha ciddi bir hale geldi. MHP olarak biz de sorunun üstünü örten bir anlayışla değil, sorun çözen, inisiyatif alan bir anlayışla sürecin bu noktaya gelmesine katkı sunduk. Milletimizin bugün içinde bulunduğu değişik güçler tarafından desteklenen farklı terör örgütlerinin yarattığı kaotik ortamdan sizlerin de desteğiyle hep birlikte çıkacağız” dedi.

“HEDEFE SİZLERİN DESTEĞİYLE ULAŞACAĞIZ”

Yürütülen çalışmalar ve MHP’nin verdiği katkının asıl hedefini de paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal; “Bizim hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türklüğün bekasını, Türk milletinin geleceği açısından, istikbali açısından ülkenin önündeki tıkanıkları giderip, bir an önce bu karmaşaya son verip, 2023’ün lider ülkesi dediğimiz güçlü Türkiye vizyonumuzu gerçekleştirmeyi sonrasında da 2053’te Süper Güç Türkiye’yi oluşturmak üzere bu tıkanıklıkları aşmayı hedefliyoruz. Sizlerin de desteği ile inşallah bunların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.