Emeklilerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesini isteyen Başkan Ege, 2018 yılının emeklilerin yılı olması temennisinde bulundu. 

Emekliler olarak 2017 yılını sıkıntılı geçirdiklerini ifade eden Başkan Ege, devlet tarafından kendilerine verilen ücretlerin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Emeklinin sokağa çıkamaz halde olduğunu kaydeden Başkan Ege şöyle konuştu: “Afyon Emekliler Derneği olarak biz çok güzel işler başardığımızın bilincindeyiz. Neden derseniz; TOKİ’deki evler bitme noktasına geldi. Başvuran emeklilerimiz parasını yatırdı. 2018’in Nisan ayında evlerine geçecekler. Allah herkese borçlarını bitirmek nasip etsin. Aynı zamanda bir ay önce Türkiye Emekliler Derneği genel merkezimiz ve tüm şube başkanları Afyonkarahisar’da toplantı yaptı. Bu toplantı Türkiye genelinde ses getirdi. Emekliler toplantı sayesinde sesini duyurdu. Toplantıda; Jeotermal Fizik ve Rehabilitasyon Merkezi’nin arsa tahsisi yapıldı. İnşallah Türkiye’deki emekliler faydalansın diye Afyonkarahisar’da kendi yağıyla kavrulacak Jeotermal Fizik ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yapacağız. En kısa zamanda planını çizdirip hizmete sunacağız. Temelini atacağımız günler yakındır.”

“İntibak zammı alamayan emekliler mağdur”
 
Kendilerinin 25 yıl prim yatırarak emekli olduğunu ifade eden Ege: “Bizi yöneten insanlardan şunu rica ediyorum. Biz 25 yıl prim yatırıp emekli olduk. Şuanda 50 yaşının üzerindeki insanların bir ayağı hastanede bir ayağı eczanede. Bizi yöneten insanların bizden ilaçlardan kesilen katkı paylarının mutlaka kaldırılması gerekir. Biz prim ödeyerek emekli olduk. Biz 25 yıl da prim ödedik emekli olunca her şeyden rahatça faydalanalım diye ama faydalanma noktasında beklentimizi alamadık. Bu ilaçlardan kesilen katkı paylarının derhal kaldırılması gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu 2008 yılında birleşti. 2000 yılına önce emekli olanlar 100 TL- 350 TL arasına intibak aldı. 2008 yılında birleşen sosyal güvelik kurumunda 2008 yılına kadar olan emekliler intibak alamadı. Şuanda bu emeklilerimiz mağdur. Bunun kesinlikle devlet bize ödemesi gerekir. Haksızlık yaşandı burada. Yani 2000 yılına kadar intibak yapıldı. 2000 ve 2008 yılları arasında intibak yapılmadı. Bunun mutlaka tekrar gözde geçirilmesi gerekir. En kısa zaman da sorunun giderilmesi gereklidir” dedi. 

“Evlatlar arasında ayrım yapılmaz”

Emeklilere verilen zammı da değerlendiren Ege: “Bize zam verilsin. Bize TEFE-TÜFE oranına bağlı olarak zam vermeye çalışıyorlar. Bu yanlış bir uygulama. 1000 TL maaş alana yüzde 5 verilse 50 TL eder. 3000 TL alana yüzde 5 verilse 150 TL eder. Aza az çoğa çok. Bu sistem derhal değiştirilmeli. Aradaki fark kapatılmalı. Az alana biraz daha zam yapılıp aradaki denge korunmalı. Bir evde evlatlar arasına ayrımcılık yapılırsa o evde huzur olmaz. Devlet bunu düşünmesi lazım” diye konuştu. 

“Emeklilere ne yapılırsa iyi olur”

2018 yılının emeklilerin yılı olması temennisinde bulunan Ege: “Emekliye ne yapılabilirse iyidir. Çünkü ileride herkes emekli olacak. Bizi yönetenlerin hepsi emekli olacak. Biz onlara dönmeyeceğiz onlar bize dönecek. Bizden sonra gelecek insanlar mutlu yaşam dolu hayatları kolaylaşmış şekilde ekonomileri kurtulmuş şekilde yaşamlarını sürdürsünler derim. 2018 yılının herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.