İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleşti. Salih Sel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek gerekli komisyonlara havalesi yapıldı. Toplantıda 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununa göre İl Encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Kapalı zarfta oy kullanan İGM üyeleri İl Encümen Üyeleri olarak Selçuk Çirkin, Bahri Arıkan ve Zübeyde Balı’yı seçti. Daha sonra ise, İhtisas komisyonları oluşturularak üye sayıları belirlenmesiyle beraber komisyonların üye seçimleri gerçekleşti. 

2017 yılına 125 milyon 809 TL ödenek devredildi

Toplantı sonunda ise bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İhsaniye Meclis Üyesi İrfan Seçen, denetim komisyonu olarak incelmiş oldukları dosyaların detaylarını İGM üyelerine aktardı. Seçen şöyle konuştu: “Afyonkarahisar İl Genel Meclisimizin 3 Ocak 2017 tarih ve 1’nolu kararı ile denetim komisyonu seçildi. Ben Denetim Komisyon Başkanı, Denetim Komisyon Başkan Yardımcısı Osman Güllü, üyeler Ali Altuntaş, Osman Koç ve Mehmet Karagöz arkadaşımız ile Afyonkarahisar merkez ve 17 ilçe Özel İdarelerin hesaplarını incelemek üzere 9 Ocak 2017 tarihinden itibaren Şubat ayı sonuna kadar denetim incelemeleri il genel meclis binasında komisyonumuzca tahsis edilen odada toplanarak çalışmalara başladık. Yapılan çalışmalar sonucunda merkeze ait 138 klasör 9 bin 94 dosya 17 ilçemizde 27 klasör 7 bin 262 dosya toplam 17 ilçeye ait 265 klasör 16 bin 356 dosyadan yaklaşık 147 bin 204 saya evrakı incelemiş olup eksiklikler rapora yazılmıştır. 2016 yılında gider bütçesi 129 milyon TL olup kesin hesap 237 milyon 575 bin TL’dir. 2016 yılında gelir bütçesi 140 milyon TL olup kesin hesap 281 bin 338 TL’dir. 2016 yılından 2017 yılına devreden ödenekler 125 milyon 809 TL olduğu görülmüştür. Yaptığımız denetimler sonucunda özellikle kaymakamlık lojmanları temizlik malzemesi alımlarında kişisel bakım malzeme bedellerinin ödeme özel idare bütçesinden ödendiği görülmüş olup Sayıştay 7’inci daire başkanlığının kararı ile kişisel bakım malzeme bedellerinin özel idare bütçesinin ödenmesi mümkün değildir şeklindedir.”

“Rahmetli Türkeş’in Türk milletine bıraktığı çok şeyler vardır”

Seçen’in arından gündem dışı söz alan MHP’li meclis üyesi İbrahim Acar, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümünü hatırlattı. Acar şöyle konuştu: “Alparslan Türkeş hakka yürümüştür. Benim şahsımdaki hatıraları çok kısa zamanda olsa özellikle çocukluğumda hale ilk günkü gibi derin izler bırakmıştır. Çok kısa ama rahmetli Başbuğ’un bugün, dün, yarın ve yarından sonra da Türk milletine bıraktığı çok şeyler vardır. Türk gençliğine, Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve faziletiyle bilinçlendirmeyi kendisine vazife edinmiştir. Kendisini rahmetle anıyorum ve isteyen arkadaşlarımızın da bir Fatiha okumasını rica ediyorum”