Milli Eğitim Bakanlığının madde bağımlılığı konusunda Türkiye genelinde çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, Afyonkarahisar il merkezinde iki yılda öğretmen, öğrenci ve veli boyutunda kurs faaliyetlerinin yürütüldüğünü ifade etti.

Diktaş, Halk Eğitim Merkezlerinin madde bağımlı projeleri kapsamında illerde ana ayaklarını oluşturduklarını belirterek, Anahaber Gazetesine şunları kaydetti:

“Proje kapsamında illerde açılan kursların tamamı ön tedbir amaçlı düzenlenmektedir. Bütün yaş gruplarındaki çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize yönelik düzenlenmektedir. Toplam da 8 saatlik bir kurstur. Bu kurslarda madde bağımlılığının nedir? Nelere yol açıyor? Konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Kursları da deneyimli ve profesyonel öğretmenlerimiz tarafından veriyor.”

“Kurslar koruyucu ve ön bilgilendirme amacı taşıyor”

Madde Bağımlılığı eğitimlerinin geçen yıl başladığını aktaran Diktaş, “2016 yılında 398 kurs açıldığını ve 11 bin 986 öğretmen, öğrenci, veliye eğitim verildi. Bu yılda okullarımızda öğrenci ve velilerimize bu kurslarımızı veriyoruz.  Bu yılda son 5 ayda 240 kurs açarak, 7 bin 517 öğrenci ve velimize ulaştık. Bu anlamda son iki yılda öğretmen, öğrenci ve veli olarak toplamda 750 kurs düzenleyerek yaklaşık da 20 bin kişiye madde bağımlılığını anlattık. Bu kurslarımızda da koruyucu ve ön bilgilendirme eğitimleri verdik. Milli Eğitim Bakanlığımızın koyduğu hedeflere yaklaştığımızı düşünüyorum.”

Diktaş, madde bağımlılığı eğitimleriyle tedbirin baştan alındığına dikkat çekerek, Afyonkarahisar’da yeni kursların da açılmaya devam edeceğini vurguladı.