Sezon başında yönetim kurulu ve şehrin ileri gelenleri tarafından konulan 2. Lig hedefi için 30. haftada alınan 3 puan kararlılık ve inanç adına müthiş bir adım oldu.

Afyonspor’un yıllar sonra deneyimli futbolcuların ve teknik adam Nihat Baştürk, Yasin Tunçer ve genel menajer İbrahim Çelik’in  olması şehri heyecanlandıracak bir olay olarak göze battı.

Birçok takım bu hedefle yola çıkıyor ama avantajlı bir başlangıç yapmak kolay olmuyor. Afyonspor olarak bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ama ne yazık ki dedikodu ve mali bütçe buna izin vermiyor. Lige yolculuk asıl şimdi başlıyor. Yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar, tüm şehrin lige imtihanı yeni başlıyor.

Bu işin maddi ve manevi iki boyutu var. Taraftarlarımız, futbolseverler bundan sonra evimizde oynayacağımız Düzyurt ve Adliye  karşılaşması ile birlikte bu coşkuya daha da ortak olmalı. Afyon Belediyesi ve Ordu Bulvar yolunu bayraklar, pankartlarla donatmalı. Toplu taşıma araçlarını maç haftası afişler asılmalı. Emniyet halkın rahatça maça gidip geri dönmesini sağlamalıdır. Şehrin turizmcisi, iş adamı bağış yaparak, reklam vererek, takıma sahip çıkmalı ve artacak olan maliyetlerin karşılanması adına yönetime destek vermelidir.Eski başkanlar, yöneticiler, futbolcular, teknik adamlar tribünlerdeki yerini alarak bu takımın vereceği saha mücadelesine ortak olmalıdır.

7’den 77’ye kenetlenirsek şampiyonluk yolunda işimiz bir adım daha kolaylaşacaktır. Tribünleri coşkuya boğan, Afyonspor’umuzun sesi olan 03 ve AFYOK grubu daha da büyüyerek, sesini yükselterek şampiyonluk yolunda etkisini artırmalıdır. Afyon esnafı bayrak asarak Afyon’a gelecek olan diğer takımlara ve onların yöneticisine, ‘Bu şehir şampiyonluğa inanmış’ dedirtmelidir.

Bu şehrin yönetimsel anlamda gerçek sahipleri olan Afyon valisi Aziz  Yıldırım , Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,ilçe belediye başkanları, mülki amirlerimiz, oda ve dernek başkanlarımız böylesine bir sezon her zaman nasip olmaz.

Bu fırsatlar şehirlerin ayağına 10 yılda bir ya gelir ya gelmez. Ortada bu işin yükünü çekecek takımı hedefe götürecek bir yönetim, teknik heyet ve futbolcu grubu var. Gelin bunlara sözde değil, özde maddi ve manevi destek verin. Siz yanlarında olduğunuzu gösterin bu takımı 2. Lig’e çıkaralım.

Takım şampiyon olunca sadece Afyonspor değil, şehir de lig atlayacaktır. Bunun farkını gerek naklen yayınlarla, gerekse Afyon’a gelecek olan üst düzey insanlarla kurulacak olan ilişkilerle hep beraber hissedeceğiz.

Avrupa şehri gibi bir kent olan, maddi ve manevi birçok olanağa sahip bulunan Afyon  ayağına kadar gelme ihtimali çok yüksek olan 2. Lig şansını elinin tersi ile itmemeli, aksine avucunun içinde sımsıkı tutmalıdır. Birbirini ayağından çeken fıkrayı tersine çevirelim. Haydi, Afyon el ele verelim. 2. Lig bizim olsun..


Haydi Afyon vakit şampiyonluk vakti

İlimizi profesyonel ligdeler temsil eden Afjet Afyonspor'da hedef şampiyonluk. Bu sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Afjet Afyon sporun genel menajeri İbrahim Çelik önemli açıklamalar yaparak vaktin şampiyonluk vakti olduğunu kaydetti. 

“Afyon artık başarı ve şampiyonluk istiyor. Şehirde çok güzel bir atmosfer yaşanıyor. Bu sezon da kadromuzu oluştururken şampiyonluğa oynayacak bir ekip oluşturuldu.” diye sözlerine başlayan Çelik " Afyonspor şanlı tarihi ile Türk futbolunda her zaman en iyi yerlerde mücadele etmiştir. Yıllarca profesyonel liglerde başarıyla mücadele eden Afyonsporumuz çok sayıda yıldız futbolcuyu da ülke futboluna armağan etmiştir. Afyon artık başarı ve şampiyonluk istiyor. Şehirde çok güzel bir atmosfer yaşanıyor. Bu sezon da kadromuzu oluştururken şampiyonluğa oynayacak bir ekip oluşturduk. Bu yılki kadromuzu oluştururken ince eleyip sık dokuduk. Bu yılki iddialı kadronun oluşmasında büyük katkıları olan ve desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz değerli büyüklerimize teşekkür ederiz. Takımımız bu hafta sonu zorlu Maltepespor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu maçtan da galip ayrılıp galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Bu önemli maçta Mor beyaza gönül vermiş herkesi İstanbula bekliyoruz “Dedi

“Vakit şampiyonluk vakti”

“Artık vakit tamam zaman şampiyonluk zamanı ve hedef ikinci lig inşallah bu sezon bu zorlu yarışta hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz bu davaya baş koyduk bize inananlarla ligde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Şampiyonluk kolay kolay olmuyor herkesin bu zorlu yarışta taşın altına elini koyması gerekiyor. Aldığımız sporcuların şahsiyetine ve kişiliklerine güvenerek takımımıza transfer ettik. İnşallah bu sezon bu zorlu yarışta ilimize yakışan bir takım yaratarak hedefe ulaşmanın planlarını yapıyoruz" dedi.

“ Afyon’un yeri burası değil”

Çelik “Afjet Afyonspor ekonomi olarak bu ligi kaldıracak durumdadır. Göç vermeyip göç alan bir il olarak ekonomisi birçok ilden daha iyi olan Afjet Afyon, ya ne amatör lig nede bal ligi yakışmıyor. Bu ilimize tek yakışan lig ise profesyonel ligdir. Allah nasip ederse üçüncü ligi çıkarsak orada misafir bir takım olmak istiyoruz. Üçüncü ligin kapısından da ikinci lige merhaba demek istiyoruz. Tabi ki ben bunları söylerken de başta ilimizde bizlere destek verenlere inanarak söylüyorum. Takımımıza yaptığımız transferlerin hepside kişilikleri de futbolları da mükemmel biz onlara inanıyoruz. İnşallah istediğimiz başarıyı elde ederiz. " diye sözlerine son verdi. .