Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün sırasıyla Afyonkarahisar’ın Bolvadin ve Çay İlçeleri’nde düzenlenecek merasimlerde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek tesislerin temelini atacak.

İKİ İLÇE DAHA İÇMESUYU ARITMA TESİSİNE KAVUŞUYOR

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 13 Mart Pazartesi günü saat 10:30‘ta Bolvadin Çınaraltı Meydanı Çarşı Merkezi’nde düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek olan Bolvadin İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Bolvadin Yüksek Öğrenim Yurdu’nun temelini atacak.

Bolvadin’den sonra Çay İlçesine geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11:45’te Dörtyol Meydanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Çay İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Çay Barajı Sulaması’nın temellerini atacak. 

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu,  Afyonkarahisar’da düzenlenecek bu iki merasimde OGM tarafından orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 20 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası verecek.

MENBA KALİTESİNDE İÇMESUYU SAĞLANACAK

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak Çay- Bolvadin İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Bolvadin’e günde 19 bin metreküp, Çay’a günde 11 bin metreküp menba kalitesinde içmesuyu temin edilecek. Ayrıca temeli atılacak Çay Barajı Sulaması ile 18 bin 550 dekar zirai arazi suya kavuşacak.  2 ilçeye yapılacak yatırım tutarı ise 88 milyon TL’yi buluyor.