3. liglerde birinciler direkt 2. lige çıkarken son şampiyonların topladığı puanlara inceleme altına aldık, Şimdiye kadar alınan şampiyonluklara baktığımızda 70 puanı aşan takıma rastlamadığı  görüldü. Lig’de lider olan temsilcimiz Afjet Afyonspor 51puan ile ilk sırada yerini alırken en yakın rakibi Darıca 46 puan ile ikinci sırada yerini alıyor., son 11 haftaya girerken temsilcimizi Afjet Afyonspor 11 maçın 6’sını evinde 5’ini deplasmanda oynayacak ve istatistiklere baktığımızda kalan 11 maçın 6’sını kazanıp 2’sini en az berabere bitirmek ve 71 puana ulaşmak zorunda. İstatikler mor beyazlı takımın 19 puan toplayacağını ve , herhangi bir kazanın çıkmaması durumda takımın 2.lige çıkacağını gösteriyor. Aksi halinde ise Afjet Afyonspor, play of oynayacak.

Lig çok uzun

Spor Toto 3. Ligin 24’ncü haftasında sahasında oynayacağı Orhangazi maçı hazırlıklarını sürdüren ekibimiz oynayacağı 11 maçta en az hasarla bitirip lig sonunda şampiyonluğu hedefliyor.

Temsilcimiz Afjet Afyonspor’un ligin 24’ncü haftasında Pazar günü sahasında Orhangazi müsabakası hazırlıklarını dün yaptığı tek idman ile sürdürdü. Dün Yenişehir Tesisleri’nde çalışan Mor beyazlılarda moraller yerindeyken, takımda herkes Orhangazi maçından da 3 puanla ayrılacağına inanıyor.

Ligde 11 maç var

Temsilcimiz Afjet Afyonspor’da oynanacak olan 11 maçta 33 puan hedefleniyor. Mor beyazlılar oynayacakları 11 müsabakaya da final gözüyle bakarken, Orhangazi mücadelesinden mutlak galibiyet bekleniyor. Öte yandan ekibimiz bugünü ter idmanı yaparak geçirecek.

Kaçan gol pozisyonlar üzerine Afjet Afyonspor, hafta başından beri yapılan  taktik çalışmalarında son vuruşlar üzerinde yoğunlaştı

Gol çalıştılar!

Son iki karşılaşmada  çok sayıda pozisyona girilmesine rağmen bunları değerlendiremeyen ve kaçan gollerle birlikte beraberlikler alan Afjet Afyonspor’da teknik direktör Yasin Tunçer gol üzerinde durdu. Tunçer, hücum oyuncularından son vuruşları iyi yapmalarını istedi

Yeni şehir spor kompleksi  yan sahalarda teknik direktör Yasin Tunçer  yönetiminde yapılan antrenmanda Mor beyazlı futbolcular, taktik çalışma sırasında gol üzerinde durdu. Tunçer, her fırsatta son maçlarda kaçan gol pozisyonlarını anımsatırken, son vuruşların daha etkili ve net yapılmasını istedi.
Ligde 3 haftadır gol yollarında bir hayli  iyi olmayan Mor beyazlılar, dünkü çalışmada gol üzerinde yoğunlaştı. Tunçer, yarı sahada yapılan çift kale taktik çalışmada kanatlardan bol bol orta isterken, hücum oyuncularından çerçeveyi bulan etkili vuruşlar yapmalarını istedi. Ceza sahası içinde kafalarda direk çerçevenin olması gerektiğine vurgu yapan Afyonspor’un hocası, rakip kaleye hızlı paslarla gidilmesini ve son vuruşlarda hedefi bulan şutlar çekilmesi konusunda uyarılarda bulundu.