Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek başta olmak üzere Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı ve Milletvekili Veysel Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven,  Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınladılar.

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı ve Milletvekili Veysel Eroğlu mesajında,  15 Temmuz, ülkenin demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma noktası olduğunu İfade ederek, 15 Temmuz gecesinin Türk Milletinin yeniden dirilişi olduğunu dile getirdi. Eroğlu, ” 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü neticesinde ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen aziz vatandaşlarımız büyük bir kahramanlık timsali göstermiştir. Hain darbe teşebbüsünde şehit olan 251 vatan evladına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum, gazilerimize Allah’tan sıhhat, afiyet ve hayırlı bir ömürler temenni ediyorum. Üzerinde hür bir şekilde nefes aldığımız, yaşadığımız, hayatımızı sürdürdüğümüz bu topraklar bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Her karışında bir şehit yatan bu topraklar aynı zamanda dünyanın en büyük şehitliğidir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerinin fedakârlıkları sayesinde dimdik ayaktadır. Türkiye, demokratik ve hür bir ülkedir. Ancak yabancı istihbarat teşkilatlarının güdümünde ülkemizi bölme, parçalamak ve hatta işgal ettirmek için kullanılan tarihimizin en sinsi ve alçak hain FETÖ terör örgütü, bundan tam 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi tarihimizin en hain ve kanlı darbe girişiminde bulunmuştur. Anadolu’nun fedakâr, cefakâr insanlarının temiz, masumane ve dini duygularını istismar eden bu alçak ve hain örgüt aynı zamanda dinimize de en büyük ihaneti yapmıştır. Egemenliğimizin ve demokrasimizin timsali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ülkemizin yaşadığı daha önceki darbelerde bile Meclis binası fiilen hedef alınmamıştır. Ama 15 Temmuz’daki darbeye teşebbüs eden caniler Türkiye Büyük Millet Meclisini dahi bombalama alçaklığını göstermişlerdir. Hamdolsun, milletin iradesine de evine de uzanan eller, bizzat millet tarafından kırılmıştır. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmamıştır” dedi.

“ÜLKENİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK CÜRÜM HAREKETİNİN 4. YILINDAYIZ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal,  Darbeci zihniyetle mücadele edebilmek için demokrasi, adalet ve devlete sadakat gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan Uysal, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Milletimizin egemenliğine sahip çıktığı, ecdadının mirası, imanının esası dahilinde boyun eğmediği, can vermek pahasına teslim olmadığı, aziz vatanını teslim etmediği bir gecenin üzerinden 4 yıl geçti. Dört yıl geçti; ülkenin gördüğü en büyük cürüm hareketinin ülkenin bütünlüğüne, milletin egemenliğine, devletin bekasına saldırmasının üzerinden. Ve dört yıl önce “Cenk meydanında nice koç yiğid, Din ve yurt için oldular şehid”

“TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR CESARETLE MİLLET DARBEYE DUR DEDİ”

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya ise 15 Temmuz’un dünya tarihinde bir örneği olmadığını ifade ederek, “O karanlık gecede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ise meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız Türkiye geçilmez dedi. 15 Temmuz dünya tarihinde görülmemiş tarihimizin en kanlı darbe girişimi. Bu girişim alçak fetöcü teröristlerin ne kadar gözü dönmüş ve milletine düşman olduğunu dünya ya göstermiştir. Tarihte görülmemiş bir cesaretle millet darbeye dur dedi. Allah o gece milletimizin kalbinden korkuyu aldı. Milletimiz sağduyusu ile meydanları doldurarak, canlarını feda ederek bu kanlı girişime, Türkiye’nin işgal edilmesi planlarına geçit vermemiştir” dedi.

“BU KARA GECEYİ, BU HAİNLİĞİ ASLA UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ!”

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Millet iradesine pranga vurmak isteyen hainlere, yine milletin bizatihi kendisi müsade etmemiş merhum Mehmet Akif Ersoy’un “...Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın...” dizelerinde yazdığı üzere gövdesini siper etmiş, iradesine el sürdürmemiştir. Bizler bu kara geceyi, bu hainliği asla unutmayacak ve unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

KÖKSAL, “DARBELER DEMOKRASİNİN KATİLİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal İse,  15 Temmuz akşamında TBMM’nin çatısı altında toplanarak milletle birlikte darbeye karşı mücadele ederek darbecilere geçit vermediklerinin önemle altını çizdi. “Darbeler demokrasinin katilidir. Hukuku, adaleti, insan haklarını temel hak ve hürriyetleri askıya alıp ülkeyi geriye götürürler. Türkiye’de bugüne kadar darbelerden en büyük yarayı CHP almıştır birçok Milletvekilimiz yargılanmış ölümle burun buruna gelmiş kütüphanemize kadar dağıtılmıştır. Dün olduğu gibi bugünde darbenin her türlüsünün karşısındayız. 15 Temmuz akşamında da TBMM’nin çatısı altında toplanarak milletimizle birlikte darbeye karşı mücadele ettik darbecilere geçit vermedik.” diye konuştu.

TAYTAK, “251 VATAN EVLADINA VE ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkan, hain darbe girişimine karşı ilk açıklama Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’den gelmiş, Ankara’da ışığı yanan tek genel merkez MHP Genel Merkezi olmuştur. O ışık milletimize umut, karanlık geceye nur, hain emellere sur olmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadete erişen 251 vatan evladına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.” dedi.

ZEYBEK, “AFYONKARAHİSAR DARBEYE ‘DUR’ DEDİ!”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; 5 yıl önce Türk Milleti’nin tek yürek olup kenetlendiğini; hainlere ve cuntacı çetelere fırsat vermediğini dile getirdi. Milli birlik ve beraberlik vurgusu yapan Zeybek Başkan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “5 yıl önce 15 Temmuz günü, devletimizin içerisine sızmış sapkın çeteler darbe yapmaya kalkıştı. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın, vatandaşlarımızı alanlara davet etmesi üzerine milyonlar sokağa döküldü. Türk Milleti adeta seferber oldu ve darbecileri bastırdı. Maalesef o gün 251 şehit verdik. Milletin iradesini, milletin temsilcilerini yok etmeye çalışan, devlete ait uçaklarla milleti, devletin kurumlarını, kamu binalarını bombalayan, vatandaşlarımızın üzerine mermiler ve bombalar yağdıran bu alçaklar ne yazık ki şanlı ve şerefli ordumuzun içinden çıktı.”

ULUÇAY“15 TEMMUZ ANADOLU’DA GÖRÜLEN EN BÜYÜK İHANETTİR”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uluçay mesajında "15 Temmuz, FETÖ'nün yapmaya kalktığı ve Anadolu topraklarının gördüğü en büyük ihanettir” dedi.

KOCACAN, “15 TEMMUZ DEMOKRASİ SEVDALISI MİLLETİMİZİN YAZDIĞI MUHTEŞEM BİR DESTANDIR”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün beşinci yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan,  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınadı. Başkan Kocacan ayrıca, Önümüzdeki hafta karşılayacağımız Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle, Türk-İslam aleminin Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyorum'' dedi. >>HÜDAYİ ACAR