15 Temmuz kalkışmasının asırlar süren saldırı ve alçak senaryoların en vahşi ve en acımasız türü olduğunu ifade eden Parsak, “Ancak Türklüğe kefen biçenlerin sonunun ne olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensubu hainlerin ülkemizi yok etmek için başlattıkları girişimin yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, asırlar boyu Türk Milleti’ne karşı süren saldırıların en ahlaksız ve en acımasızı olduğunu ifade etti.

DEVLETİMİZİ YIKMAK İSTEDİLER

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensubu hainlerin ebedi vatanımızı ele geçirmek için girişim başlattığını kaydeden Parsak, “Pensilvanya’nın uşağı olan hainler Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak ve aziz vatanımızı parçalamak için girişimde bulundular. Türk Milleti şanlı mazisini, şerefli istikbale taşıma iradesiyle girdiği ölüm-kalım savaşlarından birinden daha alnının akıyla çıkmıştır” dedi.

ÜNİFORMA GİYEN HAİNLER

FETÖ’nün kirli senaryolarının ve kanlı saldırısının Türk Milleti tarafından püskürtüldüğünü ifade eden Parsak, “Büyük bir planın küçük piyonları olarak oyuna başlayanlar Pensilvanya’dan aldıkları emirleri yerine getirmek için bundan bir yıl önce yola çıktılar. Ancak Türk Milleti’nin gösterdiği refleks karşısında tutunamadılar ve saatler içinde dağıldılar. Tarihte buna benzer defalarca saldırılara maruz kalan aziz vatanımız, milletin feraseti sayesinde ebedi yurdumuz olmaya devam edecektir” dedi.

BAHÇELİ’NİN DURUŞU DARBE GİRİŞİMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin darbe girişiminin başlamasından kısa bir süre sonra gösterdiği duruşun oldukça önemli olduğunu ifade eden Parsak, “Sayın liderimizin darbe girişimi gecesi yaptığı açıklama ve duruş hainlerin planını bozmuştur. Bu açıklamanın akabinde kirli amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayan terörist grup teker teker çözülmüştür” dedi.

MHP TÜRK MİLLETİ’NİN TEMİNATIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığını aziz milletimize adadığını kaydeden Parsak, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeliği önderliğinde tüm ülkücü hareket milletinin emrinde, vatanını, bayrağını korumak için hazır beklemektedir. Türk Milleti var olduğu sürece MHP’de var olacaktır. Kirli planlarını devreye koymak isteyenler karşılarında Türk Milleti’ni ve MHP’yi bulacaktır” dedi. 

TÜRK MİLLETİ DİMDİK AYAKTA

Bu tür saldırıların ne ilk nede son olduğuna dikkat çeken Parsak, “Tarih boyunca bu tür saldırılara karşı her zaman dimdik ayakta kaldık. Allah’ın izniyle bundan sonra da yapılabilecek alçak saldırılara karşı hazırlıklıyız. Allah’ın izniyle ilelebet bu topraklar Türk yurdu olarak kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.