15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde, darbe gecesinde ve sonrasında yaşanan olayların anlatıldığı mizansel gösteriye AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Afyonkarahisar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, Veteriner Müdürü İsmail Atlı, akademisyenler ve Afyonkarahisar halkı ile üniversite öğrencileri katıldı.

Gösteride birlik mesajları verildi

Paralel Devlet Yapılanmasına vurgu yapılan ve darbe öncesi verilen subliminal mesajlara dikkat çekilen gösteride, hain darbe girişiminde şehit olan 15 Temmuz kahramanları da unutulmadı. Özellikle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir'in, darbenin seyrini değiştiren kahramanlığını anlatan gösteri izleyenleri duygulandırdı. 15 Temmuz acılarının tazelendiği ve bu tür olaylara karşı birlik mesajlarının verildiği gösteri ayakta alkışlandı.

Milletvekili Özkal gençlere seslendi

Gösteri sonrası, İstanbul Sanat Topluluğu ekibini kutlayarak plaket takdim eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, "15 Temmuz'u unutmadık ve unutmayacağız" dedi ve salonu dolduran üniversiteli gençlere, "Ülkemizi bölünmeye götürecek bu tür kalkışmalara karşı sizlerden beklentimiz, her gün bir önceki günden daha çok çalışmanız ve ülkemizi daha ileri noktalara taşımanızdır. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Bu bilinçle uyanık olun; azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edin"  diye seslendi.