Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla darbeye dur diyen yüzbinlerce insanın; inancı, vatanı, devleti, milleti ve bayrağı uğruna ölümü göze aldığını belirten Milletvekili Özkal, Türk Milletinin bir ve beraber olduğunda imkansızı başarabildiğinin bir kez daha kanıtlandığını anlattı.   

Milletin; kararlılık, azim ve cesaretinin Türkiye’nin aydınlık ve güçlü yarınlarının teminatı olduğu vurgulayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitleri Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türk milletinin kararlılık, cesaret ve demokrasiye bağlılığını gösterdiğini ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, “Türkiye’nin gelişimini, büyümesini, ekonomik ve her alandaki gelişimini hazmedemeyenler Türkiye’yi bölmek, gücünü ve yükselişini kesmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Farklı terör oyunlarıyla Türkiye’ye zarar veremeyenler kendi içimizdeki hainleri, harekete geçirdi. Halkımızın cesur, kararlı ve vatanperver çabaları sayesinde halkımıza, Meclisimize ve Cumhurbaşkanımıza yapılan bu hain ve karanlık saldırı püskürtüldü. Tüm dünya Türk halkının; vatanına, devletine, bayrağına, dinine olan sevgisini gördü. Milletimizin bir kez daha tarih yazdı. Türk tarihine altın harflerle yeni bir destan olarak yazılan 15 Temmuz; Ülkemizin gücünü, milletimizin cesaretini, Türkiye’nin kirli ve karanlık oyunlara teslim olmayacağını bir kez daha dost ve düşman herkese göstermiştir” dedi.   

Darbeci hainlerin gasp ettiği silah, uçak, helikopter ve tanklara karşı vatandaşın ellerinde sadece bayrak olduğunu belirten Milletvekili Hatice Özkal, darbe kalkışması gecesi şehit ve gazi olanların hepsinin şahadet bilinciyle sokaklara çıktıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir işaretiyle sokaklara dökülen yüzbinlerce kişinin tarih yazdığını söyleyen Özkal, “Türkiye’nin yeniden güçlü ve söz sahibi bir ülke olmasını hazmedemeyen güçler, okyanus ötesindeki bir kuklayı Türkiye’ye karşı kullandı. Kuklanın emrindeki, hain ve katillerin; ağır silahlar, tanklar, uçaklar ve helikopterlerle saldırısına karşı, İstiklal Marşı’nda yazdığı gibi gövdelerini siper eden kahraman vatandaşlarımız, asla unutulmayacaklar. Türkiye’yi çekilmek istenen bataklıktan çıkaran 15 Temmuz Şehitlerimizi; her zaman gururla ve minnetle hatırlayacağız. 15 Temmuz’da hem şehitlerimizi yad edecek hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Aziz Milletimiz 15 Temmuz’da her türlü siyasi farklılığı ve düşünceyi bir yana bırakarak, inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna kenetlendi. Tüm dünya bir kez daha kenetlendiğimizde, bir ve beraber olduğumuzda neleri yapabildiğimizi, imkansızı nasıl mümkün kıldığımızı gördü. Her 15 Temmuz’da hem tarihimizin en büyük ihanetini hatırlayacak hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Şehit ve gazilerin hepsinin, ‘vatanı kurtarma’ düşüncesiyle hareket eden, vatansever ve muhafazakar insanlar olduğunu belirten Milletvekili Hatice Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Şehit ve gazi olan insanlarımızın hepsi sokağa, meydanlara bilinçli olarak gitmiş. Kahraman vatandaşlarımız; sokaklara çıkmadan önce abdest alıp yakınlarıyla helalleşmiş. Şehit ve gazilerimizi, evde bıraktıkları yakınlarından Kuran-ı Kerim okumalarını istemişler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye direnme çağrısı sonrası ‘vatan elden gidiyor’ bilinciyle hareket eden vatandaşlarımız devletin geleceğini kendi canlarından üstün gördü. Şehit yakınlarımızın acısını nasıl asla dinmeyecekse, gazilerimizin kaybettikleri organlar nasıl geri gelmeyecekse bizler de aziz vatanımıza ve milletimize karşı yapılmış bu saldırıyı asla unutmayacağız.”