KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, hatim duasıyla başladı.

Fransız işgaline karşı direnişin başlatıldığı tarihi Ulu Cami'de Kur'an-ı Kerim okundu ve hatim duası edildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un arifesinde şehitlerin Kur'an-ı Kerim, dua ve hatimlerle anıldığını söyledi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğüyle ilgili özellikle Kahramanmaraş'taki hassasiyetin en yüksek derecede olduğunu dile getiren Özkan, kentteki bu ruhun daim olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Anadolu'nun milli ve manevi değerlerine bağlı, dünyadaki gelişmeleri iyi okuyabilen gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Vali Özkan, şunları kaydetti:

"Aklını başkasının cebine koymayacak gençler yetiştirmemiz lazım. FETÖ ve benzeri örgütler bilindiği gibi insanların dini duygularını istismar ederek kendi hiyerarşik saltanatını kurmaya çalışıyorlar. Bunlar dini cemaat değildir. İslami bir hassasiyet yoktur. İnsanlarımızın manevi duygularını ve İslami hassasiyetlerini kullanarak kendilerine robotik elemanlar yetiştirmeye çalışıyor ve bununla bir saltanat meftununa yöneltmiş oluyorlar. İnsanlarımız bunlara artık hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerdir, müsamaha etmeyeceklerdir, yardım etmeyeceklerdir, dua etmeyeceklerdir, çocuklarını vermeyeceklerdir. Bunlarla ilgili devletin yaptığı mücadele önemli, anlamlı ve en üst düzeyde devam ediyor."

- "O alçaklara izin verilmedi"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Fatih Mehmet Erkoç ise 15 Temmuz 2016'da tarihi bir ihanet gördüklerini söyledi.

Millete karşı çok alçakça bir saldırı yapıldığını, asker kıyafeti giymiş Fetullahçı teröristlerin o gece millete, milli iradeye saldırdığını vurgulayan Erkoç, o gece ülkenin huzuruna da saldırıldığına dikkati çekti.

O hain gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin ayağa kalktığını ifade eden Fatih Mehmet Erkoç, "Tüm gönül coğrafyamız ayağa kalktı. O alçaklara izin verilmedi. O gece kahramanca direnen milletimizin aziz fertlerinden şehitlerimiz oldu. Dünyada bu şekildeki alçak saldırılara karşı bu denli canını ortaya koyarak direniş örneği yoktur. Bu da dünya demokrasisinin gelişmesi açısından önemli bir milat oldu." dedi.

Erkoç, tüm Kahramanmaraşlıları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere de davet etti.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü