AFTES, 5 AYDIR ARADIĞI KALİTELİ SUYU BULDU

Afyonkarahisar Termal Seracılık (AFTES) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Açıkgözoğlu, Yaylabağı Termal Bölgesinde 1000 metre derinliğinde 70 derece sıcak su çıkarıldığını söyledi.

Sıcak suyun saniyedeki debisinin 30 litre olduğuna dikkat çeken Açıkgözoğlu, AFTES’in Yaylabağı Termal Bölgesine sera yatırımları yapacağını belirterek, şöyle konuştu:
“AFTES, Afyonkarahisar’da yatırım boyutunda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Termal seracılıkla şehrin adını dünyaya duyuruyor. Yaylabağı bölgesindeki çalışmalarımızı yaklaşık 5 aydır sürdürüyorduk. Ve bugünde burada istediğimiz nitelikte sıcak suya ulaştık.  Allah’ın izniyle hayırlı yatırımlara imza atarak, bölge istihdamına da katkı sağlayacağız.”

Açıkgözoğlu, Yaylabağı’nda çıkarılan sıcak suyunun termal seracılık yatırımlarına çok uygun nitelikte olduğuna dikkat çekerek, “İlk analizlerimize göre, sıcak suyun kireç oranı çok düşük. Kükürt oranımız çok az sevide. Yine buradaki soğuk suda kaliteli. Sera yatırımlarını da zaman kaybetmeden başlatmayı planlıyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 10 bin metrekare civarında bir termal tesis yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

 “Yaylabağı’nın organize termal sanayi bölgesi olmasını istiyoruz”

Yaylabağı Belediye Başkanı Niyazi Akgedik de AFTES’in İhsaniye Termal Bölgesinde yaptığı sondaj ve yatırım çalışmalarına teşekkür etti.

Bölgenin termal sıcak su kapasitesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Akgedik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaylabağı’ndaki termal sondaj çalışmasında bin metre derinlikte 70 derece sıcaklığında su çıkarılmıştır. Debisi de saniyede 30 litredir. AFTES’in kasabamıza yaptığı yatırımlardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Beldemizdeki araziler sera yatırımcısına uygun niteliktedir. Bu konuda düşünceleri olan iş adamlarımız Yaylabağı’na bekliyoruz inşallah. Tek temennimiz kasabamızın organize termal sanayi bölgesi olmasıdır.”

Akgedik, sera yatırımlarının öncelikle beldedeki kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağını belirterek, çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal’a, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’a, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’e, Özel İdare Başkanı Recep Oyur’a teşekkür etti.